Tuesday, September 16, 2014

پاسخهایی در دفاع از رژیم اسلامی خود و نه در دفاع از حقوق مردم و کشور


نشست عالی هماهنگی ستاد حقوق بشر صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای بلندپایه ستاد حقوق بشر از جمله مدیران عالیرتبه قضایی برگزار شد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد جواد لاریجانی در این نشست با اشاره به گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشری کشورمان گفت: یکی از روش های غرب برای انگاره سازی علیه کشورهای ناهمسو با منافعش، تکرار یک دروغ با اشکال و وسایل مختلف است.
لاریجانی افزود: آنها سال‌هاست به زبان اشخاص مختلف و با مکانیزم های مختلف این دروغ را تکرار می کنند که ایران کشوری ناقض حقوق بشر است و قصد دارند با این روش، این انگاره نادرست را در ذهن جهانیان ترسیم کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه مطالب ارائه شده در گزارش دبیر کل سازمان ملل صرفا تکرار همان اتهاماتی است که پیش از این از سوی گزارشگر ویژه حقوق بشر، وب سایت های ضد انقلاب، منافقین و برخی سران غربی-صهیونی بیان شده است گفت: در قسمت هایی از این گزارش، جمهوری اسلامی را متهم به سانسور، نقض حقوق روزنامه نگاران، نویسندگان، فیلتر اینترنت و ... کرده است.
لاریجانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از طریق پژوهشگاه دانش های بنیادی و با موافقت و رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب اولین کشور در منطقه بود که پذیرای فناوری های نوین ارتباطی از جمله اینترنت بود گفت: در جمهوری اسلامی ایران کسی با اصل فناوری های نوین و از جمله اینترنت مخالف نیست و آنها با تزویر سعی می کنند ایران را مخالف توسعه و پیشرفت و آزادی بیان جلوه دهند.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: دغدغه نظام استفاده بهینه از این فناوری با حداقل آلودگی های آن است.
وی با اشاره به اینکه همه کشورهای دنیا خطوط قرمزی دارند که به هیچ وجه حاضر به گذشتن از آنها نیستند به اظهارات جرج دبلیو بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا پس از واقعه یازده سپتامبر اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفت اگر امنیت ملی آمریکا اقتضا کند دسترسی به کل اینترنت را قطع خواهیم کرد و البته هم اکنون این اختیار قانونی شده است.
لاریجانی گفت: سوء استفاده از امکانات ارتباطی جدید در تجاوز به حدود شخصی افراد و امنیت کشورها امروز به یک مسئله حاد بین المللی تبدیل شده است. در گزارش دبیر کل سازمان ملل بدون توجه به شرائط موجود جهانی در مسئله اینترنت و امنیت ملی گستاخانه به شورای عالی فضای مجازی کشور و نهادهای قانونی رسیدگی به جرایم اینترنتی حمله و توهین شده است.
در حالی که شورای عالی فضای مجازی نماد اهتمام جدی کشور به توسعه درست این فناوری است و نهادهای قضایی که برای رسیدگی به جرایم اینترنتی فعالیت های جدی و قابل تقدیر بین المللی دارند، امروزه از ضروریات قضایی همه کشورها به حساب می آیند.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه اطلاق سانسور به این اقدامات به جا و به روز بسیار غیرمنصفانه و ناموجه است تصریح کرد: به نام دبیر کل سازمان ملل گزارشی منتشر شده که در اموری مانند تبلیغ استفاده از شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک و امثال اینها که نقش دستگاهای اطلاعات صهیونی - غربی در پایش آنان برای اهل فن کاملا روشن است، اقدامی غیر حرفه ای و دور از شأن این سازمان می باشد.
لاریجانی در ادامه گفت: امیدوارم دولت محترم مسئله شبکه اطلاعات ملی را با جدیت دنبال نماید تا به دنیا ثابت کنیم متخصصان متعهد کشور ما اسیر تکنولوژی نیستند بلکه آن را برای تحقق هدف بزرگ انقلاب که همانا بنای یک نظام مدنی سیاسی جامع بر اساس عقلانیت اسلامی است به کار خواهند گرفت.
در ادامه این نشست علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در این جلسه حضور داشت با اشاره به اینکه اساسا نوع تعریف غرب از حقوق بشر با تعریفی که کشور ما به عنوان یک جامعه اسلامی از حقوق بشر دارد متفاوت است، گفت: در آنجا عقیده بر آن است که آزادی افراد بدون هیچ قید و شرطی باید مهیا باشد حال آنکه به هرحال ما در اینجا در یک جامعه اسلامی زندگی می کنیم و آزادی های ما در چارچوب قانون اساسی و قوانین اجتماعی وقضایی تعریف می شود. چه اینکه حتی در همان جوامع که چنین ادعایی دارند نیز به خوبی مشخص است که آزادی بی حد و حصر وجود ندارد و منافع ملی، امنیت ملی و برخی خطوط قرمز وجود دارد.
جنتی با بیان اینکه ما در حقوق بشر اسلامی بر این باوریم که انبیا الهی به‌عنوان حاملان وحی بیش از همه به حقوق بشر حساسیت داشته و آن را در تعلیمات خود به بشر مد نظر قرار داده اند گفت: اساسا یکی از اصلی‌ترین تلاش های انبیا و ادیان الهی و از جمله اسلام در جهت تکامل معنوی انسان و رشد عقلانی و رسیدن او به همه حقوق مادی و معنوی خود در این دنیا به عنوان یک انسان مختار و آزاد بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد کشورهای غربی و مدعی حقوق بشر همواره نسبت به این موضوع یک سیاست دوگانه داشته اند و این روزها به مدد رشد فناوری های ارتباطی این دوگانگی عملکرد کشورهای غربی نسبت به حقوق بشر کاملا مشهود است.
جنتی در خصوص مسائل داخلی با تفکیک بحث به دو حوزه تقنین و اجرا گفت: بدون شک ما کشوری هستیم که یکی از مترقی ترین قوانین اساسی را در منطقه و حتی در جهان داریم و قوانین خوبی نیز در حوزه های مختلف وضع شده است که از جهات گوناگون کمال یافته و مترقی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در مرحله اجرا گاهی دچار کج سلیقگی ها و نقص می شویم گفت: توسل به قانون و دقت در اجرا و اجتناب از شتاب زدگی و کج سلیقگی تا حد زیادی راه را برای هجمه های رسانه ای بیگانه می بندند و اگر در مواقعی واقعا قانونی نقص دارد یا نیاز به تغییر و بازنگری دارد باید این کار به موقع انجام گیرد.
علی جنتی با تبیین برخی از اصول مندرج در قانون اساسی و قانون مطبوعات و با تاکید براینکه در قانون اساسی بحث آزادی همراه با مسئولیت ها مورد تاکید قرار گرفته است گفت: در دولت یازدهم همه تلاش ها به کار گرفته شده تا از اعمال سلیقه های شخصی، سهل انگاری و دخالت های دولتی کاسته شود و کارها به سرعت انجام شده و حتی برخی از مسئولیت ها به خود صاحبان صنف فرهنگی، هنری و رسانه ای واگذار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با رد اتهاماتی که در گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل در خصوص وضعیت مطبوعات و آزادی بیان در جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است گفت: هم اکنون در حدود 6600 عنوان نشریه مکتوب و الکترونیکی در کشور مجوز فعالیت دارند که فقط در طول همین یکسال گذشته و در طول دولت یازدهم 1300 عنوان نشریه اعم از مکتوب و الکترونیک مجوز گرفته اند.
جنتی کم شدن قابل توجه توقیف مطبوعات در یکسال گذشته از دولت تدبیر و امید را نسبت به دوره های مشابه ، یکی دیگر از نشانه ها برای نادرستی ادعاهای بان کی مون دانسته و گفت: ما رفتار خود را براساس خوشایند هیچ شخص یا کشوری تنظیم نمی کنیم و صرفا براساس قوانین عمل می کنیم و همین توسل به قانون در یک سال گذشته دستاوردهای خوبی را به همراه داشته است که یکی از آنها افزایش مجوزها، کم شدن دخالت های دولتی و کم شدن تعداد روزنامه ها یا نشریه های توقیف شده بوده است.
انتهای پیام

Saturday, September 13, 2014

اولین موضع گیری سودویند در بیست و هفتمین اجلاس شورای حقوق بشر وتلاش نماینده جمهوری اسلامی ایران برای قطع سخنرانی شعله زمینی

 اولین موضع گیری سودویند در بیست و هفتمین اجلاس شورای حقوق بشر:
تلاش نماینده جمهوری اسلامی ایران برای قطع سخنرانی شعله زمینی
سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹ سپتامبر ۲۰۱۴


27.1.statment.jpg
روز دوشنبه 17 شهریور 1393، سازمان غیر دولتی سودویند، در جریان بیست و هفتمین اجلاس شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد، در بحث عمومی در خصوص آیتم 2، نسبت به گزارش زید الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل موضع گیری کرد.

شعله زمینی، فعال حقوق بشر، در این سخنرانی به نمايندگى سازمان غیر دولتی سودويند، ابتدا ضمن هشدار در مورد ادامه درگیریها در سوریه، آن را منشا پیدایش گروههای افراطی همچون داعش، و تهدیدی جهانی خواند.

او همچنین ضمن استقبال از پیشنهاد زید الحسین، کمیسر عالی جدید شورای حقوق بشر مبنی بر پیوستن عراق به آی سی سی(دادگاه بين المللي جنايي)، نسبت به امکان گسترش درگیری های عراق به کشور همسایه، ایران هشدار داد.

هشدار شعله زمینی با دخالت و اعتراض نماینده جمهوری اسلامی در شورا مواجه و سخنرانی وی برای دقایقی قطع شد.

اعتراض نماینده جمهوری اسلامی ایران، به آنچه وی "سخنان خارج از موضوع در رابطه با آیتم 2 (موضوع جلسه)" می نامید، انجام می شد. اما اعتراض و درخواست نماینده جمهوری اسلامی ایران مبنی بر قطع صحبتهای شعله زمینی، با مخالفت رئیس شورا، و در خواست وی به ادامه صحبت نماینده سودویند، در راستای به روز کردن سازنده گزارش کمیسر عالی، شد.

در ادامه نمایندگان کشورهای فرانسه، انگلیس، آمریکا، ایرلند، کانادا، در واکنش به جنجال نماینده ایران، در حمایت از سودویند، خواهان ادامه سخنرانی شعله زمینی شدند.

نماینده کشور چین با اعلام اینکه از قوانین پیروی می کند، اعلام بی طرفی کرد. کوبا و پاکستان تنها کشورهای حامی نماینده ایران در این جنجال بودند که نهایتا به دستور رئیس شورا، این سخنرانی ادامه پیدا کرد.

ترجمه متن و ويدئوى سخنرانى شعله زمینی، که به نمايندگى از سازمان غير دولتى "سودويند" و به انگليسى ايراد شده، به شرح زير است:




آقای رئیس

سودویند به آقای زید الحسین تبریک گفته و برای او آرزوی موفقیت در انجام وظیفه خود را دارد. ما نیز در نگرانی از وضعیت جهان و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا که در نخستین گزارش جامع او منعکس است شریک هستیم.

حضور یک کمیسر عالی باتجربه با سابقه فعالیت های بشردوستانه و حقوق بشری از آسیا و کشورهای عربی در زمانی که مردم کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا روزهای سختی را می گذرانند، می تواند در کاهش تنش های فرقه ای و قومی که دامن کشورهای این منطقه را گرفته است، نقش به سزایی داشته باشد.

تداوم جنگ داخلی سوریه که با مسئولیت حکومت آن کشور، تاکنون بیش از 190 هزار نفر را به کام مرگ کشانده است، به پیدایش نیروهای به شدت مخالف حقوق بشری چون داعش و گروه های همسو انجامید و اکنون این نیروهای به شدت تجهیز و تقویت شده نه تنها به تهدیدی در منطقه بلکه به تهدیدی جهانی تبدیل شده اند.

اکنون علاوه بر جنایات وسیعی که این نیروها انجام می دهند و می توان آن ها را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت و با تمایل به پاکسازی قومی، نسل کشی تلقی کرد، مقابله کنندگان با این نیروها نیز گاه اقداماتی انجام می دهند که دست کمی از اقدامات داعش و نیروهای همسو ندارد.

نیروهای شبه نظامی شیعه عراقی نیز به خطر تازه ای در منطقه تبدیل می شوند. پذیرش پیشنهاد به موقع امروز شما آقای کمیسر عالی، مبنی در پیوستن عراق به آی سی سی، می تواند همه جنایتکاران حاضر در عراق را از اعمال جنایت بیشتر برحذر دارد.

درگیری ها می توانند به کشورهای همسایه نیز گسترش پیدا کنند. تاکنون حداقل دو نفر از مین یاب های نیروهای نظامی جمهوری اسلامی حاضر در عراق و یکی از زنان پیشمرگه ایرانی از کشته شدگان خارج از کشور این درگیری ها بوده اند.

ما برای آقای کمیسر عالی در انجام مسئولیت خطیرش آرزوی موفقیت می کنیم و امیدواریم که در پایان دوره ماموریتشان هدف تامین «همه حقوق بشر برای همه» که در ابتدای گزارش امروزشان بیش از همه پیشینیان ایشان، محقق شده باشد.

Tuesday, September 9, 2014

 آزادی بیان؛ مرزها و چالش‌ها



جمعه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۲ مه ۲۰۱۴

نرگس توسلیان


narges_tavassolian2.jpg
سوم ماه می، روز “آزادی مطبوعات” نامگذاری شده است. به مناسبت چنین روزی فرصت را مغتنم شمردم که مطلبی در مورد آزادی بیان بنویسم. آزادی بیان از جمله پرمناقشه‌ترین حقوق نه تنها در ایران که در بسیاری از کشورهای جهان است و بحث بر سر حدود و ثغور آن فراوان است.

آزادی بیان هر چند جز اساسی‌ترین حقوق شناخته شده است و ارتباطی مستقیم با سایر حقوق بشر دارد تا حدی که بسیاری بر این باوراند که بدون وجود این حق، تحقق بسیاری از حقوق (از جمله حقوق اقتصادی و سیاسی) ممکن نیست، اما درعین حال در حقوق بشر مطلق فرض نشده و محدودیت‌هایی برای آن درنظر گرفته شده است.

این محدودیت ها را می‌توان تحت عناوین کلی احترام‌ به حقوق‌ و حيثيت‌ ديگران‌ و حفظ‌ امنيت‌ ملي‌ يا نظم‌ عمومي‌ يا سلامت‌ يا اخلاق‌ عمومي‌ طبقه‌بندی کرد. یعنی ایفای این حق اگر با هر کدام از موارد ذکر شده منافات داشته باشد ممنوع است. از دیگر محدودیت‌های آزادی بیان هر گونه تبليغ‌ برای جنگ یا ترغيب‌ به‌ تنفرملي‌ يا نژادي‌ يا مذهبي‌ است. البته محدودیتی که بر آزادی بیان اعمال می شود باید متناسب باشد. به عنوان مثال مجازات سوءاستفاده از آزادی بیان نمی‌تواند مجازات بدنی باشد، اما عدم اعطای مجوز پخش به کتاب یا فیلمی که درمغایرت با اخلاق عمومی یا نظم جامعه است محدودیتی متناسب و قابل قبول است.

نقض آزادی بیان گاه (و البته در اغلب موارد) از سوی حکومت صورت می‌گیرد. در ایران آزادی بیان تحت عناوینی چون به خطر انداختن امنیت ملی، نظم اجتماعی و تحریک احساسات مذهبی از سوی حکومت نقض می‌شود. نقض آزادی بیان گاه با ایجاد محدودیت دراعمال این حق صورت می‌گیرد (مانند نویسنده‌ای که موفق به کسب مجوز برای کتابش نمی‌شود) و گاه با مجازات شخص بعد از بیان صورت می‌گیرد. متاسفانه مجازات بعد از بیان گاه تا حد مجازات مرگ تعیین شده است. به عنوان مثال مطابق ماده ٢٦٢ قانون مجازات اسلامی اگر کسی در نوشته اش به حضرت محمد یا هر یک از ائمه توهین کند به مجازات مرگ محکوم می‌شود. هم چنین مطابق ماده ٢٨٦ قانون مجازات اسلامی هرکس به طور گسترده، مرتکب جرایمی از قبیل اقدام علیه امنیت ملی و نشراکاذیب شود، به گونه‌ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور شده، مفسد فی الارض محسوب و به اعدام محکوم می‌شود.

ماده فوق الذکر ماده ای بسیار خطرناک برای آزادی بیان است چه بیم آن می‌رود که دست قاضی را باز گذاشته تا مطلبی را که به مذاق دادگاه خوش نیامده کذب و موجب اخلال در نظم عمومی خوانده و حکم اعدام نویسنده اش را صادر کند.

اما تنها حکومت نیست که در نقض آزادی بیان شهروندانش نقش دارد بلکه در بسیاری از موارد نقض این حق توسط جامعه صورت می گیرد.

اعتراضاتی که از سمت برخی از افراد قوم بختیار به پخش سریال سرزمین کهن صورت گرفت و باعث توقیف آن شد را شاید بتوان از آخرین نمونه‌های سانسور مردمی دانست.

این البته اولین باری نبود که پخش سریال یا فیلمی با اعتراضات بخشی از مردم جامعه مواجه می‌شد. در عرصه موسیقی و ترانه نیزوضع به همین منوال است. پخش ترانه “نقی” از شاهین نجفی همزمان خشم عده ای را مبنی بر این که وی به مقدسات مردم مسلمان توهین کرده است برانگیخت و همزمان عده ای دیگر را به حمایت از وی و دفاع از حق آزادی بیان وی واداشت.

آن چه که مسلم است آن است که در حقوق بشر نه تنها انتقاد جایز است بلکه یکی از لوازم پیشرفت بشریت شمرده شده است. اما سوالی که همچنان باقی است تفاوت بین انتقاد و توهین است. این مساله به خصوص در مواردی که حساسیت بیشتری وجود دارد (مانند حساسیت دینی در جامعه مذهبی) بیشتر حس می‌شود.

به عنوان مثال در قلمرو دین مرز بین انتقاد و توهین کجا است؟ آیا تحت لوای آزادی بیان می‌توان اجازه هر انتقادی را به دین داد یا برای پیشگیری از تحریک احساسات مذهبی جامعه باید از ورود به برخی از اصول مسلم دینی پرهیز کرد؟ در این صورت این سؤال مطرح می‌شود که آیا چنین ملاحظه‌ای باید تنها در مورد دین اکثریت وجود داشته باشد و یا باید در مورد ادیان در اقلیت نیز در نظر گرفته شود؟ سؤال بعدی این که چه کسی حق تعیین اصول مسلم دینی را دارد؟

حقوق بشر اما معیار دیگری را برای تفاوت بین نقد و توهین تعیین کرده است. مطابق این معیار تفاوتی بین دین اکثریت و اقلیت و هم چنین بین اصول و فروع دین وجود ندارد بلکه آن چه که حایز اهمیت است نحوه بیان مطلب است. بنابراین مطابق این ضابطه هر قسمت ازدین از جمله اصول دین، واقعیت تاریخی، روش زندگی کردن پیامبران و امامان و … می‌تواند به چالش کشیده شود به شرط آن که نحوه بیان مطلب توهین آمیز نباشد. به عبارت دیگر آن چه که در حقوق بشر مهم و معیار تفاوت بین توهین و نقد است “شیوه بیان” مطلب است و نه محتوای آن.

مطابق این معیار نقدهایی که به شیوه‌های توهین‌آمیز چه در مورد احکام اسلامی وچه در مورد شخصیت پیامبر و سایر ائمه انجام می‌گیرد از منظر حقوق بشر پذیرفته نیست و البته طبق همان معیار نیز نقدها یا سوالاتی که به صورت غیر توهین‌آمیز در مورد برخی از احکام اسلامی (مانند قصاص) و یا زندگی پیامبران مطرح می‌شود باید تحت عنوان آزادی بیان پذیرفته شود هر چند که به مذاق برخی خوش نیاید و جز مقدسات مذهبی برخی از افراد جامعه باشد. به نظر می‌رسد به کارگیری این معیار از آن جهت که باب قضاوت های شخصی را بسته مفیدتر از سایر معیارها باشد و بتواند به عنوان معیاری برای تمرین آزادی بیان در جامعه در نظر گرفته شود.

Monday, September 8, 2014

برگزاری مراسم « پنجاه سال در خدمت حقوق بشر » در یوتوبوری + پیام شیرین عبادی 

اخبار روز: www.akhbar-rooz.com 
يکشنبه  ۱۶ شهريور ۱٣۹٣ -  ۷ سپتامبر ۲۰۱۴

اخبار روز - گزارش دریافتی: برنامه ی «پنجاه سال در خدمت حقوق بشر» در تاریخ ۶ سپتامبر ۲۰۱۴ در یوته بوری برگزار شد 

این برنامه با نمایش دو فیلم ۵ دقیقه ای (فارسی و انگلیسی) درباره ی ۳۰ ماده ی منشور حقوق بشر، گفتار دوتن از شرکت کنندگان جوان، غزاله و اشکان همراه با نمایش فیلم، درباره ی دکتر لاهیجی و خانم کار و برنامه هنری بسیار زیبا، با شعر، آهنگ و صدای دیگر دوستان جوان، نیکی و سولمون (به زبان انگلیسی) آغاز شد. 

سپس، حدود دویست تن از هموطنان شرکت کننده در مراسم، شنونده ی سخنرانی پر محتوای خانم لنا مالم (Lena Malm)، شهردار و رئیس شورای شهر یوته بوری، و دکتر عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و خانم مهرانگیز کار، نویسنده، وکیل دادگستری، تلاشگر مدنی و مدافع حقوق زنان و کودکان، بودند. در پایان برنامه جایزه سپاس انجمن های عضو اتحادیه سراسری ایرانیان سوئد، با ارزش کل چهل هزار کرون همراه با یک کار هنری کریستال و دسته گل های زیبا، توسط جوانان به خانم کار و دکتر لاهیجی تقدیم شد. 

این برنامه با تلاش کانون پژوهش فرهنگ ایران در گوتبرگ (IKFC) و با همکاری اتحادیه سراسری ایرانیان سوئد، شبکه فرهنگی ایرانیان اروپا، اتحادیه واحد غرب، انجمن ایران و سوئد مالمو، بنیاد پشتیبانی از حقوق بشر در ایران، آمنستی گروه ایران، آربتار فورنینگن، شورای استانداری غرب سوئد و آ ب اف گوتبرگ و ... برگزار شد.  

متن پیام خانم شیرین عبادی به گردهمایی 
روش و آئینی نیکوست، قدردانی‌ از بزرگان و خدمتگزاران بشریت در زمان حیات و با حضور خودشان. هر چند که چنین انسان هایی نه به خاطر تقدیر و تشویق، بلکه از سر عقیده قدم در این راه نهاده اند‪.‬ 
خوشبختانه دو تن از این بزرگان در جمع شما حضور دارند. مهرانگیز کار و دکتر عبدالکریم لاهیجی. دو وکیلی که سالیان متمادی از هیچ کوششی برای بهبود و پیشرفت حقوق بشر در ایران دریغ نکردند و در این راه ناملایمات بسیاری را متحمل شدند اما هم چنان به راه پرافتخار خویش ادامه می‌‌دهند‪. ‬ 

دکتر عبدالکریم لاهیجی در سال ۱۳۵۶ به همراه مهندس مهدی بازرگان و تنی چند از همراهانش، اولین ان. جی‌. او حقوق بشر را در ایران تاسیس کرد و سخنگوی آن انجمن بود- او پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷، حاضر به قبول هیچ پست و مقام دولتی نشد و با ادامه حرفه وکالت بی‌ وقفه از قربانیان نقض حقوق بشر دفاع می‌‌کرد و به همین سبب مورد غضب حکومت جمهوری اسلامی قرار گرفت تا حدی که به دفتر وکالتش یورش بردند، آنجا را بستند و حکم جلب وی را صادر کردند و در نتیجه وی ناچار به ترک وطن شد و در فرانسه سکنی گزید- اما دوری از وطن باعث کاهش فعالیت‌های او نشد زیرا حقوق بشر برایش بالاترین هدف بود‪. ‬ 
لاهیجی در کنگره عمومی اف. آی‌. دی .اچ‌ که در سال ۲۰۱۳ برگزار شد به ریاست این سازمان بین المللی انتخاب شد و در سمت جدید علاوه بر ایران به فعالیت در زمینه حقوق بشر در سایر کشور‌ها پرداخت و بدین طریق تمامی‌ وقت با ارزش خود را بدون کوچکترین چشم داشت مادی صرف حقوق بشر نمود‪.‬ 
لاهیجی در زمرهٔ‌ افرادی است که در موردش می‌‌توان گفت‪:‬ 
خنک آن قمار بازی که بباخت هر چه بودش    
                                 به نماند هیچ ‌اش الا هوس قمار دیگر‪ ‬ 

خانم مهر انگیز کار با استفاده از قلم شیوای خود به عنوان وکیل دادگستری مبارزه برای رفع تبعیض از زنان را سر لوحه کار خود قرار داد. او الگوی بسیاری از فمینیست‌های ایرانی است. حکومت جمهوری اسلامی ایران، شهرت و محبوبیت مهرانگیز را تاب نیاورد و او را به بهانه شرکت در کنفرانسی که در شهر برلین برگزار شده بود به زندان انداخت که این امر باعث مشکلات جسمی‌ بسیاری شد. سرانجام مهرانگیز کار مجبور به ترک وطن شد و در کشور آمریکا سکنی گزید اما هرگز تغییری در اهداف و روش خود نداد. کتاب‌های با ارزشی که در این زمینه چاپ کرد و نوشته‌های زیبای او در سایت‌ های مختلف گواهی این امر است. 
در اینجا ضروری می‌‌دانم که یادی کنم از شادروان "سیامک پورزند" همسر مهر انگیز کار که سالها را به جرم نوشتن در زندان سپری کرد و سرانجام نیز با شجاعت مرگ را انتخاب کرد تا به جهانیان نشان دهد که چه بر سر زندانیان سیاسی می‌‌رود که دست به چنین انتخابی می‌‌زنند‪.‬ 

سپاس فراوان خود را نثار تمامی‌ پویندگان راه حقوق بشر به ویژه مهر انگیز کار و عبدالکریم لاهیجی کرده و آرزومند آزادی هر چه سریعتر کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی‌ در ایران و در سراسر جهان هستم. 

شیرین عبادی 
۶ سپتامبر ۲۰۱۴